HTML

Zsani

Az engedetlen Zsani nevű beagle kutyám mindennapjai

Friss topikok

  • Nini-ve: Örülünk, hogy Zsani ismét egészséges:)) és hivatalosan is meggyógyult. (2010.09.27. 13:05) Zsani újra engedetlen
  • Orsi-Süti: nagyon sajnálom!! gyógyuljon meg hamar!! (2010.09.23. 17:58) Zsani beteg2
  • Nini-ve: Boldog szülinapot Zsani, hamarosan találkozunk és akkor mi is megcsodálhatjuk az új labdádat. Mari... (2010.08.03. 20:19) 2 éves lett!
  • Nini-ve: Szia, végre megtaláltam a blogod, nagyon kiváncsi vagyok a képekre:)) és a folytatásra.. Mari&... (2010.05.21. 11:21) 2010.május 20.

Linkblog

Kutyaszorítóban

2011.03.28. 17:40 Zsagle

 Nap, mint nap egyre több kutyástól hallom, hogy a közterület-felügyelők úton-útfélen büntetnek, keménykednek. Hivatkoznak különféle rendeletekre, hogy a 35 cm marmagasságnál nagyobb és 5 kg-nál nehezebb kutyákra közterületen póráz és szájkosár viselése kötelező. Sajnos az eddig kutyafuttatónak kinevezett patakparton is büntettek már nem is egyszer az utóbbi időben. A mai napon, amit hallottam, az már viccnek is rossz. A patakparton a Megyeri út közelében az egyik kutyást megbüntették, mert a kutya szabadon volt és szájkosár nélkül. Azt mondták, hogy a kutyát 50 cm-es pórázon, láb mellett kell vezetni és 2 db nylonzacskónak kell a zsebben lenni. Na és mi van akkor, ha a kutya már elvégezte a dolgát és a zacskók felhasználásra kerültek?  Ez már komolyan mondom felháborító. Ezeknek a szerencsétlen kutyáknak ugyanúgy szükségük van a mozgásra, mint a gyerekeknek a játszótéri játékra. Mi lenne, ha a gyerekek is csak az anyuka kezét fogva játszhatnának a játszótéren is? Vagy béklyót kötnének a lábukra, hogy ne tudjanak mozogni. Miért nem hagynak végre békén bennünket kutyásokat?

Nem tudom, mit lehetne tenni, de a tavasz közeledtével úgy kirajzottak ezek a felügyelők, mint döglegyek a büdös húsra. Nem tudom, hogyan lehetne valami kompromisszumra jutni velük. A kijelölt kutyasétáltató hely /nem is tudom hol vannak/ annyira kevés és kicsi, hogy ha mindenki oda vinné a kutyáját, akkor nem tudnának szaladgálni az állatok.

Miért nem hagytok, ti csúnya bácsik és nénik, hogy én is élvezzem a szabadságot? Nekem is jár egy kis játék és boldogság. A pórázt és szájkosarat pedig hordjátok Ti!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsagle.blog.hu/api/trackback/id/tr342779358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása